VOETZORG noodzakelijke zorg en ontspannning

De ProVoet Pedicure

ProVoet is de Nederlandse brancheorganisatie voor pedicures en bevordert de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

Pedicures aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De professionele pedicure herkent u dus aan het ProVoet-logo. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en website. Verder adverteren zij collectief onder het ProVoet logo in de Gouden Gids.

 

ProVoet onderscheidt drie categorieën pedicures:

 

1. Pedicure 
De pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. Zij verzorgt de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en indien nodig maakt zij blauwdrukken. Zij heeft een signalerende functie en adviseert onder andere bij schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

 

2. Gespecialiseerd pedicure 
De pedicure die een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan in de genoemde onderwerpen.

 

3. Medisch pedicure 
De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan alle risicovoeten en voetproblemen behandelen die bijvoorbeeld zijn ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruk technieken. Zij heeft meer mogelijkheden om complexere voet- en nagelproblematiek te behandelen.